vitruta Pera, 212 Photography İstanbul'a Ev Sahipliği Yapıyor

212 Photography Istanbul, sekizinci yılında şehri yeniden fotoğrafla buluşturuyor. 27 Eylül–12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen festival, çağdaş fotoğrafın en önemli isimlerinden Steve McCurry’nin The Haunted Eye sergisinden disiplinlerarası atölyelere uzanan zengin bir program sunuyor.

  • Utopia, Segal and The Tiger

  • Tuğberk Acar, Tamer Yılmaz ve Azra Akın, Marie

  • Gilleam Trapenberg, New Suns, 2018 - 2023.

  • Ali Phi, Liminal, 2024

  • Frank Ockenfels 3, RED on RED, 2002.

  • Frank Ockenfels 3, SHADOWS, 1995.

Bu yıl festivalin duraklarından biri de vitruta Pera.

Yaratıcı disiplinlerin kesiştiği bir alan olarak kurgulanan vitruta mağazası, festival kapsamında iki özel atölyeye ev sahipliği yapıyor:

“Renk, Mekân ve Hisler” – Sanat yönetmeni Işıl Çağlar Narler ile, renklerin mekânsal atmosfer üzerindeki duygusal ve estetik etkilerini keşfetmeye odaklanan bir deneyim.

“Yapay Zekâ Destekli Spekülatif Mekân Üretimi” – Gülbin Lekesiz ve Can Müezzinoğlu yürütücülüğünde, katılımcıları kentsel ütopya ve distopyalar üzerine düşündürürken yapay zekâ araçlarıyla hayali İstanbul’lar yaratmaya davet eden yenilikçi bir atölye.
vitruta olarak, yaratıcı disiplinler arasındaki diyalogları desteklemeye ve üretimin farklı biçimlerine alan açmaya devam ediyoruz.

Bu iki atölye, hem şehir hem de zihin sınırlarının yeniden çizildiği bir keşif alanı sunuyor.

  • Steve McCurry, Monks in the Rain, Cambodia, 1999.

  • Erwin Olaf, April Fool 2020, 11.00am, 2020.